sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Meidän joulupäivä

Koska tulevaa joulua en vietä täällä Suomessa, niin halusin edes jollakin tapaa viettää kotimaista joulua. Lähinnä se tarkoitti ruokaa. Siispä käytiin eilen poikaystäväni kanssa ostamassa kaikki tarvittava meidän "joulupäivää" varten.

Aamulla tein meille riisipuuroa. Niinkuin pienempänä aattoaamu alkoi riisipuurolla. Riisipuurossa kestää pidempään kuin normi kaurapuurossa ja pitkän valmistelun jälkeen olikin kiva huomata, että puuroa valmistu just niin, että molemmille riitti. Jotenkin käytin vain puolet mittasuhteista.

Iltapäivällä rupesinkin tekemään meille ruokaa. Me ei ostettu ollenkaan kinkkua, kun kaikki tuntu olevan niin isoja, eikä se tuntunut kummallekkaan niin tärkeältä. Kinkun sijaan ostettiin naudan paahtopaistia ja kalkkuna. Ostettiin vaan sellasta, mistä tykätään, esim. laatikoista ostettiin ainoastaan porkkana, koska mä tykkään  siitä ja poikaystäni ei mistään laatikosta.



Ruoassakaan kaikki ei mennyt putkeen. Naudan paahtopaisti ei ollutkaan valmis vielä silloin, kun kaikki muut ja vasta sitä maistaessamme tajuttiin se. Yritin sanoo, että se on liian punasta ja poikaystävä vaan intti, että sen kuuluu olla noin punanen. Eiku paisti takas uuniin ja muita ruokia syömään. Kaikki muu kyllä onnistu ja onpa paistia sitten huomenna, heh.


Illalla leivoin meille torttuja. Torttujen jälkeen oli tarkoitus juoda glögiä ja syödä juustoja, mutta torttujen jälkeen poikaystäväni nukahti ja itse oon niin täynnä, että ei mahdu enää mitään. Ei olis kannattu syödä kuutta torttua, heh. No ensimmäiset tänä jouluna!
Sellanen joulupäivä meillä! :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti