tiistai 23. syyskuuta 2014

Balos lagoon

Palatakseni vielä Kreetan reissullemme, haluan kertoa meidän päivästä, joka vietettiin Balos laguunilla. Kyseiseen laguuniin olisi päässyt laivalla, joka olisi maksanut n. 25 euroa tai sitten autolla. Me valittiin jälkimmäinen, ainakin osittain. Sillä me mentiin sinne skootterilla.
Laguuni sijaitsi  noin 1,5 - 2 tunnin ajomatkan päässä, Kissamonissa. Sinne oli ihanaa ajella pientä pujottelevaa vuoristotietä pitkin maisemia katsellen.
Mutta se loppupätkä ei ollutkaan niin kiva skootterilla. Se tie oli kivinen, muhkurainen ja soranen. Poikaystävä joutu väistelemään pahimpia kuoppia ja kiviä. Välillä oli sellasta pomppimista ja tärinää, että naureskelin vaan yksinäni. Meitä vastaan tuli yksi pariskunta skootterilla, ne vaan nauro ja näytti meille peukkua, HAH! 

Rouva perunapää

Ennen laguunia edessä oli vielä kävelyä ja jumalattomat portaat. Kiviset huonokuntoiset portaat. Paikka oli kuitenkin kaiken "vaivan" arvoinen. Näkymät oli upeat  ja se kristallin kirkas vesi.



Alhaalla rannassa oli kaksi ravintolaa, aurinkotuoleja sekä varjoja. Tuolit oli ilmaisia.
Ihan alkuun me käytiin syömässä kreikkalaiset salaatit ja juotiin cokikset. Loppu aika loikoiltiin rannalla ja käytiin uimassa. Me valittiin vähän rauhallisempi paikka, sillä ei haluttu sinne kaikkein ruuhkaisimpaan kohtaan, jossa vesikin poikaystäväni mukaan haisi pahalle. 
Kyllä sielu tuolla lepäsi!


Menomatka takaisin ei ollutkaan niin kiva. Monen tunnin auringossa olon jälkeen oli todella väsynyt olo. Portaita kavutessa hengästyi, ja välillä teki mieli pitää pientä taukoa, mutta pelkäsin vain jämähtäväni paikkoilleni, joten oli pakko jatkaa loppuun saakka. Seuraavat kaksi päivää oli pohkeet aivan jumissa! 

Kannattaa ehdottomasti käydä tuolla, jos on Kreetalle matkustamassa. Porrastreenistä huolimatta, päivä tuolla oli yksi lemppareista koko matkan aikana.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti