Illalla päätin tehdä meille pizzaa karppauspohjalla. Ensimmäisen kerran maistoin tätä karppaus versiota siskoni tekemänä joskus puoltoista vuotta sitten ja viimeksi viime keskiviikkona jälleen siskoni tekemänä. Halusin tällä kertaa kokeilla itse ja tarjota myös poikaystävälleni.
Mun puoli ja poikaystävän puoli, heh
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 pss (150 g) Emmental punaleimajuustoraastetta
2 kanamunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoa
n. 1 tl leivinjauhetta
Kaikki aineet keskenään sekaisin. Sen jälkeen levitetään seos tasaisesti pellille ja paistetaan 10 minuuttia 200 asteessa. Ohjeessa sanotaan 10 min, mutta kannattaa pitää vähän reilummin niin pohjasta tulee kivan rapea. Sitten täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 minuutiksi. Paiston jälkeen kannattaa antaa hetken "vetäytyä".
Mun puoleen tuli punasipulia,mozzarellaa,ilmakuivattua kinkkua ja loppusilauksena basilikaa, NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti