keskiviikko 14. tammikuuta 2015

BataattiBurgerit

Liian harvoin tulee kokkailtua mitään uutta tai sellaista mihin tarvitsee varata vähän aikaa. Yleensä teen perussalaatin, ostan vähän paremman valmisruoan tai teen pastaa helpon ja nopean kastikkeen kanssa. Luettuani tämän ohjeen nousi vesi kielelle ja päätin kokeilla pitkästä aikaa jotain uutta eli tässä tapauksessa bataattiburgeria.


Bataatille ei tarvitse tehdä muuta kuin pestä, leikata n. sentin paksuisiksi siivuiksi, levittää pellille ja päälle vähän oliiviöljyä, jonka jälkeen paistetaan 15-20 min uunissa 225 asteessa.

Fetakastikkeeseen tulee tietysti fetaa, joka murskataan. Joukkoon lisätään noin 3 rkl turkkilaista jogurttia, suolaa, pippuria, sitruunamehua ja tuoretta timjamia, ja sekoitetaan. Annoin kastikkeen maustua jääkapissa sillä aikaa, kun valmistin pihvit.

Jauhelihapihveihin käytin paketin(400g) naudan jauhelihaa, itse en ikinä käytä kokatessa sika-nauta jauhelihaa. Pelkkä nauta on paljon terveellisempää!  Lisätään kanamuna, n. 1 rkl turkkilaista jogurttia, punasipulia(itse käytin puolikkaan, kun oli niin iso sipuli), tuoretta timjamia ja minttua, sekä suolaa ja pippuria. Sekoitetaan. Muotoillaan pihvejä ja paistetaan pannulla oliiviöljyssä. 


Lisäksi leikkasin tomaattia, sipulia, suolakurkkua ja salaattia hampurilaisen väliin, eikä sovi unohtaa cheddarjuustoa. Mä tein niin, että keräsin kaikki aineet ruokapöytään ja sitten itse koottiin mieleiset hampurilaiset. 


pikkasen tota kastiketta, heh! 

Nämä oli pakko syödä haarukalla ja veitsellä, vaikka sekin oli aika sotkusta. Kauhee sotku lautasella! 
Oli oikeen hyvää ja mä pidin varsinkin tosta fetakastikkeesta. Suosittelen kokeilemaan, jos halua maistaa jotain uutta!  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti