lauantai 3. tammikuuta 2015

Prague

Viikko sitten tultiin kotiin Prahassa vietetyn joulun jälkeen. Eipä tosiaan tuntunut yhtään joululta, kun aatto iltapäivänä kierreltiin täpötäydessä kauppakeskuksessa. En ole tainnut edes ikinä käydä aattona kaupassa aikasemmin. Ihan meijän hotellin vieressä oli kiva joulutori. Sieltä haettiin kerran sellasta paikallista herkkua, en yhtään muista sen nimee. Mut se oli uppopaistettua taikinaa, jonka päälle tuli juustoa, valkosipulia ja jotain tomaattikastiketta, ihan törkeen hyvää! Yks mikä ei ollut hyvää oli hot wine. Aateltiin, että se olis paikallista glögiä, mutta se olikin kuumaa punaviiniä. Hyi mä en tykkää yhtään punkusta!



Prahassa tuli käveltyä tosi paljon, kun käytiin katselemassa paikkoja, mm. Kaarlen silta, Prahan linna ja muutama kirkko. Muutama kerta tuli käytyä Starbucksissakin, kerran sain jopa nimeni mukiin okein, mutta muuten olin aina Marry, hah.

Joka päivä tuli käytyä kaks kertaa ulkona syömässä. Ja melkeinpä joka kerta piti syömisen jälkeen mennä hotelliin ottaa pieni ruokalepo. Ruoka ja juoma siellä olikin niin halpaa, niin ei mikään ihme, että oli joka aterian jälkeen järjetön. 
Käytiin sellasessa hauskassa ravintolassa, jossa semmonen "leikkijuna" toi aina juomat pöytään ja tyhjiin junan vaunuihin sai laittaa tyhjät lasit. Paikan nimi oli Vytopna. Hauska idea!  Käytiin joskus päivällä varaamassa meille illaks pöytä, aatteltiin varman päälle. Ja niin kannatti, sillä paikka oli ihan täynnä ja ei oltais päästy sinne syömään ainakaan hetkeen ilman varausta. 
Toinen paikka, missä kannattaa käydä on kaljakylpylä. Itse ei poikaystäväni kanssa päästy sinne, kun kaikki ajat oli varattu. Mutta poikaystävän vanhemmat sai jonkun peruutusajan ja ne sano, että oli rentouttavaa. Siellä siis kylvetään "oluessa" ja sit saa jossain kohtaa juoda olutta muistaakseni. Paikka sijaitsi meijän hotellin eli Metamorphisin alakerrassa. 


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti