tiistai 13. tammikuuta 2015

Mikä minusta tulee isona?

Siinäpä vasta kysymys! Taas lähestyy koulujen hakuaika, eikä mulla  edelleenkään kahden ja puolen välivuoden jälkeen ole hajuakaan mihin hakisin. Joskus yläasteella ajattelin, että tämän ikäsenä mulla olisi jo joku "oikea työ" tai olisin opiskelemassa ammattiin. Lukioonkin hain sen takia, että en vielä silloin tiennyt miksikä haluan isona ja ajattelin tämän selviävän lukion aikana. Kuinka väärässä olinkaan! Niillä on ainakin helpompaa, jotka tietävät kutsumuksensa!

Lukion aikana muistan erään kerran, kun ystäväni isä kysyi, että mihinkä meinataan hakea lukion jälkeen opiskelemaan. Mä kerroin pitäväni välivuoden, jotta saisin lisää aikaa keksiä jotain. Ystäväni isä sanoi jotenkin niin, että ei se välivuotta pitämällä selviä. Se jäi jotenkin tosi vahvasti mieleen, koska vähän ehkä säikähdin. Mistä tai miten tiedän miksi haluan tulla?

Pelkään, että mitä kauemmin pidän "välivuotta" niin sitä vaikeampaa on lähteä takaisin koulunpenkille. Jämähdän huoltoasemalle tai vaihdan vaikkapa S-marketin kassalle, mutta en ikinä hanki ns. "kunnon ammattia". Siispä tänä keväänä aijon ensimmäistä kertaa kunnolla hakea mihinkään kouluun lukion jälkeen, jos ei oteta huomioon viime kevättä, kun hain yo-pohjaiseen merkonomin tutkintoon, mutta jätin menemättä soveltuvuuskokeeseen. Jospa pääsisin taas takaisin kouluun ensi syksynä, jos onnistaa.
 Opiskeluelämään palaamisessa mietityttää myös tulojen tippuminen. Ei tosta noin vaan lähdetä viittä kertaa matkalle vuoden sisällä tai osteta ruokakaupasta mitä milloin huvittaa. Tosin tämä kestää vain joitakin vuosia, eikä ole lopullista.

Pieni kipinä olisi näyttelimiseen ja tykkään myös laula ainakin kotona yksikseni, heh. Ne ei kuitenkaan riitä. Pitää oikeesti olla jotain "lahjojakin" you know. Teatterikorkeeseen on tosi vaikea päästä. Onhan sitä muitakin teitä näyttelijäksi kuin vain teatterikorkeakoulu. Suomessa pitäisi olla todella hyvä, jotta pystyisi elättämään itsensä näyttelemällä. Pitäisi siis löytää joku realistinen uravaihtoehto.

Katsotaan mistä löydän itseni syksynä. Toivottavasti tulevaisuuden suunnitelmat uran suhteen olisi vähän edes valottunut!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti